Családtagként az alkoholista mellett

Vissza ide: Blog

Családtagként az alkoholista mellett

Nagyon nehéz helyzetbe kényszerít bennünket az élet akkor, ha alkoholista van a családunkban. Fontos kérdéssé válik az életünkben, hogy ránk hogyan hat az ő függősége. Hiszen kénytelenek vagyunk és szeretnénk is reagálni valahogy a problémára, segíteni a problémán. Szeretnénk rávenni a beteget, hogy valahogy kikeveredjen az alkohol rabságából.
Sokan vágynak arra, bárcsak kényszeríthetnék férjüket/feleségüket/szülőjüket addikciójuk beismerésére és kezelés elkezdésére.
Érthető az elkeseredettségük, ám a kényszerített kezelés ritkán vezet eredményre.
Mit lehet akkor tenni?

A függőség az egész családot érinti és bármely családtag megteheti az első lépést.
Ha Ön segítséget kap abban, miként viszonyuljon másképp szerhasználó hozzátartozójához, elindult egy folyamat. Amint Ön nem támogatja tovább a szenvedélybeteget pénzzel, gondoskodással, elnézéssel, akkor ő is kénytelen lesz változni.
Az első lépés a legnehezebb, de gondoljon bele: életet menthet vele!

Ha szeretne konzultációra bejelentkezni vagy hozzátartozóját egy első konzultációra bejelenteni, hívjon bennünket bizalommal:
+36 (20) 365 1907

Az alábbi oldalon részletes tájékoztatást talál arról, mit is jelent hozzátartozónak lenni és főleg, hogy mit is tehet a belenyugvás helyett:
Al-Anon Családi Csoportok weboldala

“Az Al-Anon Családi Csoportok alkoholisták olyan családtagjainak és barátainak közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket abban a reményben, hogy megoldják közös problémáikat. Hisszük, hogy az alkoholizmus családi betegség, és hogy hozzáállásunk megváltoztatása hozzájárulhat a felépülésünkhöz.
Az Al-Anon nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, nem bocsátkozik vitába, nem ellenez és nem hagy jóvá semmilyen külső állásfoglalást..
Nincs tagsági díj, az Al-Anon önellátó a saját, önkéntesen felajánlott hozzájárulásaiból.
Az Al-Anonnak egy célja van: segíteni az alkoholisták hozzátartozóit.
Mi ezt a Tizenkét Lépés alkalmazásával tesszük, szívesen látjuk és vigasztaljuk az alkoholisták hozzátartozóit, megértjük és bátorítjuk az alkoholistát.”

Oszd meg

Vissza ide: Blog