Könyvajánló: Túléltem

Vissza ide: Blog
konyvek szenvedelybetegseg trauma stressz es fuggosegekrol

Könyvajánló: Túléltem

Könyvek, amelyek segítenek túllépni az élet nehéz traumáin

Az élet nehéz próbatételei és a traumák kezelése mindenki számára kihívást jelenthet. Ebben a cikkben olyan inspiráló könyveket ajánlunk, amelyek segíthetnek feldolgozni és túllépni a nehézségeken:

  • Túléltem – 55 trauma/írás

Felhő Café Könyvek Kft, 2022

„Az írások többsége a Péterfy Akadémia Trauma/írás kurzusán született”

„Ennek a kötetnek a szerzői, akik többnyire amatőrök, hatalmas bátorsággal tárják az olvasók elé életük legfájóbb történeteit. Amit mi ezért a bátorságért cserébe adhatunk, az a figyelmünk.

Olvassuk hát figyelmesen ezeket a vallomásokat, hogy ebben a bátorságban mi is merítkezhessünk.”

– írja Péterfy-Novák Éva, a szerkesztő.

  • Nagy Eszter Anna: Anyának ne mondd el

10 feszült oldal, mely megérintett; beszívott, majd kiköpött a végén. A tinédzser húg nehezen ugyan, de elmondja, amit eddig senkinek sem, és ez megrengeti a szerző világát – talán a felnőtté válás zárul le így, miután mindketten kénytelenek szembe nézni a szívük mélyén mindig is sejtett, de soha ki nem mondott titkokkal.

Olyan időket élünk, amelyben régóta rejtegetett dolgok kerülnek váratlanul felszínre, sokkolva a mit sem sejtő közönséget. De vajon tényleg nem tudtunk ezekről a családi, munkahelyi, közéleti simlisségekről?

  • Babits Mihály: Jónás könyve jut ilyenkor eszembe:

„Mert vétkesek közt cinkos aki néma / Atyjafiáért számot ad a testvér”

Őszinte írásokat olvashatunk tehát, ám ne könnyű nyári szórakozást várjunk. Inkább olyanok ezek a művek, mint amikor feltépünk egy-egy régen behegedt sebet: nyers, fájó, nagyon valós.

Talán segítenek szembenézni saját fájdalmainkkal és példát mutatnak arra, hogy lehet és érdemes végigmenni a gyógyulás olykor hosszabb, olykor rövidebb útján.

Oszd meg

Vissza ide: Blog