Alkoholfüggőség

Alkoholfüggőség – nem maga az alkohol a legnagyobb probléma

A gond valójában nem az, hogy túl sok alkoholt iszik, hanem hogy az alkoholt használja „mentőövként” a problémáira. Mivel az alkohol hatására egy ideig megkönnyebbült, az a minta alakult ki Önben, hogy az alkohol segít.
Egy idő után persze a teste „kívánja” az alkoholt, így annak fogyasztása önálló testi problémává vált. Ez az alkoholfüggőség csapdája…

Lelki okok miatt nyúlt tehát az alkoholhoz, de testi (és az átmeneti megkönnyebbülés miatt részben lelki) függés alakult ki iránta.
Ezért az alkoholfüggés sikeres kezeléséhez elengedhetetlen, hogy mind a testi, mind a lelki oldalt figyelembe vegyük, és a felborult egyensúlyt helyreállítsuk.

A fő kérdés tehát: „Milyen fájdalmon akarok könnyíteni? Mit nem tudok elviselni?” Az alkoholfüggőség kezelése során legelőször ezekkel a kérdésekkel kell foglalkoznunk.

Ha erre a kérdésre őszintén válaszolni tud, megtette az első fontos lépést afelé, hogy ne csak a testi függés ördögi körét szakítsa meg, de meggyógyítsa a lelki sebet, melyre az alkohol gyógyírnek tűnt. A Swan Lake Központ egy olyan , többek között alkoholfüggőségben szenvedő páciensekkel foglalkozó intézmény, ahol nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítik Önt abban, hogy mind testileg, mind lelkileg meggyógyuljon és újra a régi önmaga lehessen.

Intenzív terápiánk segítségével 4-6 hét alatt elindul a felépülés útján, így egészséges szemlélet és új készségek birtokában élhet józan életet. Önmaga vagy a környezete hibáztatása helyett újraépíti gondolkodását, így többé nem szégyen, bűntudat béklyózza meg tetteit, hanem tudatosan néz szembe a nehézségekkel és birkózik meg velük.

Önnek van a családjában alkoholfüggő? Nagy valószínűséggel sajnos van. Akkor is valószínű, ha nem is tud róla. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet ugyanis közel egymillióra becsüli a Magyarországon rendszeresen alkoholt fogyasztók számát. Ez pedig sajnos rengeteg ember, szinte minden családra jut belőle.

De ki is számít alkoholfüggőnek? Aki néha nagyon sokat iszik? Vagy aki mindennap iszik egy keveset?

Ha érdekli a téma, nézze meg videóinkat a témában:

 

https://youtu.be/oa1TGpDt2VI

Jelentkezzen be hozzánk konzultációra vagy terápiára!

Hívjon bennünket a +36 (20) 365 1907-es számon, vagy lépjen velünk kapcsolatba a lenti űrlap segítségével!

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki. A jelentkezés semmilyen megrendelési kötelezettséggel nem jár.