Kiégés kezelése

Hogy vagy? Mi van veled? – teszik fel nekünk a kérdést számtalanszor naponta.

Ma már van standard válaszunk rá: „Minden rendben, csak nagyon úszom.” vagy „Á, semmi, elég sok a munka, nagyon elfoglalt vagyok.”
Nem is emlékszünk, mikor hallottunk utoljára másfajta választ erre kérdésre vagy éppenséggel mikor adtunk rá mi magunk más választ. Sokszor észre sem vesszük, hogy a kiégés felé haladunk, vagy már teljesen a burnout szindrómájával küzdünk. Szerencsére ha időben észrevesszük a problémát és elkezdünk tenni ellene, akkor a kiégés kezelése egy igen egyszerű és hatékony folyamat.

Az „elfoglalt” lett az alapértelmezett állapotunk. Akár be is állíthatnánk állandóra a Facebook profilunkban. És miközben bajnokként éljük életünket és versenyzünk az idővel, van egy sötét oldalunk, ami egyre gyakrabban tolakodik be mindennapjainkba. Minél többet dolgozunk, annál több mentális súlyt, stresszt és felelősséget vállalunk magunkra egészen addig, amíg már nem tudjuk majd elviselni.

Kiégés: elfoglalt életünk súlyos következménye

Fontos tudnunk, hogy óriási a különbség a munka utáni/miatti fáradság és a burnout fáradtság között. A stressz hosszú távon rányomja bélyegét életünkre és súlyos következményekkel jár. Nem szabad azonban a stresszt és a kiégést összekeverni egymással.

A stresszes az a személy, aki a hétvégi baráti összejövetelen egy kicsit őrültnek néz ki, halálosan fáradt és kedvetlen. A kiégett pedig az a ember, aki már nem is veszi a fáradtságot arra, hogy elmenjen a találkozókra, születésnapi bulikra.

A kiégés és a depresszió sok hasonló tünetet mutat. Valójában, ha nem foglalkozunk vele időben, akkor a kiégés gyorsan válhat krónikus depresszióvá és szivárog be életünk minden területére.

Kiégés kezelése a Swan Lake Központban

A Swan Lake Központ egy olyan, többek között egy kiégés kezelésére szakosodott intézet, ahol nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítik a pácienseket abban, hogy mind testileg, mind lelkileg meggyógyuljanak és újra a régi önmaguk lehessenek. Legyen szó munkahelyi kiégésről, magánéleti kiégésről, lelki kiégésről vagy érzelmi kiégésről, 4-6 hetes terápiás módszerünk segít hatékony megoldást nyújtani. A kiégés kezelése elengedhetetlen, ha csak negatívan gondol munkájára és magánéletére.

Tegye fel magának ezeket a kérdéseket:
– Fáradt vagyok, még akkor is, ha korán lefekszem?
– Lassabban mozgok a szokásosnál, és több ideig tart, mint régebben, hogy reggel elkészüljek és elinduljak?
– Még a kis feladatoknál is úgy érzem, hogy több energiát igényel, mint amennyit elbírok?
– Rettegek a mai és holnapi naptól?

A kiégés kezelhető, kérjen segítséget!

Az egyre megerőltetőbb életkörülmények nagyon megterhelhetik az embert: eljöhet az a pont, amikor azt érezzük, hogy nem bírjuk tovább, kimerültek, üresek vagyunk. A munkával kapcsolatos folyamatos stressz fizikai és pszichés tüneteket egyaránt okoz. Kiégés, gondoljuk. Hiszen egyre többet hallunk erről a jelenségről…

De tényleg tudjuk-e, hogy mi is rejlik pontosan az így nevezett tünetegyüttes mögött? Meg tudjuk például megkülönböztetni a kimerültségtől vagy a depressziótól?

Ha szeretne többet tudni a burnoutról, olvassa el részletes blogposztunkat, vagy nézze meg szakértőnk videóját a témában:

Ha Önnek, vagy közeli hozzátartozójának segítségre van szüksége a kiégés ellen, lépjen velünk kapcsolatba!

Jelentkezzen be hozzánk konzultációra vagy terápiára!

Hívjon bennünket 8:00 és 20:00 között a +36 20 365 1907-es számon, vagy írjon nekünk elérhetőségeink egyikén és visszahívjuk!

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki. A jelentkezés semmilyen megrendelési kötelezettséggel nem jár.