Swan Lake pszichoterápiás módszer

Pszichoterápiás módszer központunkban

Swan Lake = Hattyúk Tava – Csajkovszkij híres balettjére utal, a Hattyúk Tavára, melyben a „rossz” megmérkőzik a „jóval”, és végül a „jó” győzedelmeskedik. A terápiában is az emberi természetünk és személyiségünk rossz oldala küzd meg a jóval. Árnyoldalunk elfogadása és integrálása viszont új távlatokat, harmonikus, megelégedett életet képes teremteni. No meg a Balaton és a hattyúk. Kedves látványukkal, nyugodt, kecses mozdulataikkal sok embert magukhoz vonzanak.

A hattyú a belső érés, a transzformáció szimbóluma is egyben.

A Swan Lake módszer

Integrált pszichoterápiás módszer

Integrált pszichoterápiával gyógyítunk, melynek lényege, hogy különböző módszereket alkalmazunk egyidejűleg a probléma megértése és a változás beindítása céljából.
Ennek eredményeként a betegek gyorsabban indulnak el a gyógyulás útján, és az elért eredmények tartósabban épülnek be mindennapjaikba.
A nálunk töltött 4-6 hét katalizátorkért szolgál: a régóta fennálló, „besült” problémák mögött, az érintett képes meglátni annak kiváltó okait – megérteni, miért működött eddig önpusztító módon.
Mert hiába tudjuk, hogy rosszat teszünk magunknak az alkohollal, a droggal, a gyógyszerekkel vagy elveszítve önmagunkat depresszióba süllyedünk, ez még nem elég ahhoz, hogy abba is hagyjuk az ivást, a drog- vagy gyógyszerfogyasztást és ahhoz sem, hogy kilábaljunk a lelki válságból. Meg kell látnunk a szorongó, szeretethiányban szenvedő önmagunkat, aki nem látott más kiutat a fájdalomból.

Swan Lake Pszichoterapias modszer - csoportterapiank.

A gyógyulás útja

Az alkoholizmus, a depresszió, a pánikbetegség, a szorongás, és a kiégés az érintett életében és környezetében is romboló hatást vált ki, ezért fontos, hogy ebből a környezetből átmenetileg, a terápia idejére a páciens kiszakadjon. Ez alkalmat teremt arra, hogy a gyógyulást megkezdje, a környezete pedig felkészüljön a terápiát követő támogató segítségre.
Mi nem a tüneteket kezeljük, a betegséget gyógyítjuk. A függőséghez vezető okokat tárjuk fel, és ezt egy tudatosan felépített és szakmai alapokon nyugvó programmal kezeljük.

A Swan Lake Központban hiszünk abban, hogy terápiánk során új szemléletet és készségeket adunk át, melynek birtokában páciensünk visszatalál régi boldog önmagához vagy elindul egy harmonikusabb új élet felé.

Nálunk mitől működik az integrált pszichoterápiás módszer?
A terápiás közösség támogató erejétől

A terápiás közösség a páciensek állandóan változó összetételű csoportjaként befogadja az újonnan érkezőt, családként felkarolja és támogatja a szorongó, helyét kereső új tagot.
Gyakorlati kérdésekben is segíti őt (a mindennapi szabályok, a napirend betartatásával), de ami a legfontosabb, hogy a páciensek „bajtársként” kapcsolódnak egymáshoz az addikció, szorongás vagy más betegségek kezelésének hullámvasútján.
A felépülés, a gyógyulás mélypontokkal és optimista, lelkes pillanatokkal tarkított folyamat, csakúgy, mint egy komoly betegségből való gyógyulás.
A valódi családhoz hasonlóan, alkalmazkodni kell a különböző igényekhez és személyiségekhez, ugyanakkor – mivel a gyógyulás a legfontosabb – a hangsúly a különbségek elfogadásán, mások szempontjainak és érdekeinek figyelembevételén van.

Korrektív élmény tehát: a páciens megtapasztalja, hogy milyen a szerető, elfogadó, ám a problémákat kifejezni tudó közösség, melyre lehet támaszkodni, de amelyhez ugyanúgy adni is szükséges.
A terápiás munka a kölcsönös érzelmi elköteleződésre és a közösségben létrejövő terápiás
szövetségre támaszkodik. A bizalom és kinyílás a közösség tagjai felé hozhatja meg a kívánt sikert.

A gyógyulás útjára lépni nem könnyű feladat. Ezzel egy időben nagyon fontos megtervezni a jövőt is. A napokat, heteket és a hónapokat, amelyek a terápia után következnek. Lehetőséget és segítséget kínálunk arra, hogy betegünk szert tegyen azokra a módszerekre és ismeretekre, amelyek elengedhetetlenek lesznek a kiegyensúlyozott és egészséges élethez.

Nemcsak a terápia mellett számíthat ránk páciensünk. Havonta egy alkalommal utókezelési napot tartunk, ahol szintén fontos szerep és feladat jut a terápiás közösségnek.
Intézményünkben nincs várólista, mert tudjuk, hogy milyen nehéz az elhatározás. Ha meg szeretne gyógyulni, akkor a terápiát bármikor meg tudja kezdeni.

Jelentkezzen be hozzánk konzultációra vagy terápiára!

Hívjon bennünket 8:00 és 20:00 között a +36 20 365 1907-es számon, vagy írjon nekünk elérhetőségeink egyikén és visszahívjuk!

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki. A jelentkezés semmilyen megrendelési kötelezettséggel nem jár.