Swan Lake módszer

Központunk

Swan Lake = Hattyúk Tava – Csajkovszkij híres balettjére utal, a Hattyúk Tavára, melyben a „rossz” megmérkőzik a „jóval”, és végül a „jó” győzedelmeskedik. A terápiában is az emberi természetünk és személyiségünk rossz oldala küzd meg a jóval. Árnyoldalunk elfogadása és integrálása viszont új távlatokat, harmonikus, megelégedett életet képes teremteni. No meg a Balaton és a hattyúk. Kedves látványukkal, nyugodt, kecses mozdulataikkal sok embert magukhoz vonzanak.

A hattyú a belső érés, a transzformáció szimbóluma is egyben.

A Swan Lake módszer

Integrált megközelítés

Integrált pszichoterápiával gyógyítunk, melynek lényege, hogy különböző módszereket alkalmazunk egyidejűleg a probléma megértése és a változás beindítása céljából.
Ennek eredményeként a betegek gyorsabban indulnak el a gyógyulás útján, és az elért eredmények tartósabban épülnek be mindennapjaikba.
A nálunk töltött 4-6 hét katalizátorkért szolgál: a régóta fennálló, „besült” problémák mögött, az érintett képes meglátni annak kiváltó okait – megérteni, miért működött eddig önpusztító módon.
Mert hiába tudjuk, hogy rosszat teszünk magunknak az alkohollal, a droggal, a gyógyszerekkel vagy elveszítve önmagunkat depresszióba süllyedünk, ez még nem elég ahhoz, hogy abba is hagyjuk az ivást, a drog- vagy gyógyszerfogyasztást és ahhoz sem, hogy kilábaljunk a lelki válságból. Meg kell látnunk a szorongó, szeretethiányban szenvedő önmagunkat, aki nem látott más kiutat a fájdalomból.

A gyógyulás útja

A függőség, a depresszió, a pánik vagy szorongás az érintett életében és környezetében is romboló hatást vált ki, ezért fontos, hogy ebből a környezetből átmenetileg, a terápia idejére a páciens kiszakadjon. Ez alkalmat teremt arra, hogy a gyógyulást megkezdje, a környezete pedig felkészüljön a terápiát követő támogató segítségre.
Mi nem a tüneteket kezeljük, a betegséget gyógyítjuk. A függőséghez vezető okokat tárjuk fel, és ezt egy tudatosan felépített és szakmai alapokon nyugvó programmal kezeljük.

A Swan Lake Központban hiszünk abban, hogy terápiánk során új szemléletet és készségeket adunk át, melynek birtokában páciensünk visszatalál régi boldog önmagához vagy elindul egy harmonikusabb új élet felé.

Mitől működik a terápiánk?
A terápiás közösség támogató erejétől

A terápiás közösség a páciensek állandóan változó összetételű csoportjaként befogadja az újonnan érkezőt, családként felkarolja és támogatja a szorongó, helyét kereső új tagot.
Gyakorlati kérdésekben is segíti őt (a mindennapi szabályok, a napirend betartatásával), de ami a legfontosabb, hogy a páciensek „bajtársként” kapcsolódnak egymáshoz az addikció, szorongás vagy más betegségek kezelésének hullámvasútján.
A felépülés, a gyógyulás mélypontokkal és optimista, lelkes pillanatokkal tarkított folyamat, csakúgy, mint egy komoly betegségből való gyógyulás.
A valódi családhoz hasonlóan, alkalmazkodni kell a különböző igényekhez és személyiségekhez, ugyanakkor – mivel a gyógyulás a legfontosabb – a hangsúly a különbségek elfogadásán, mások szempontjainak és érdekeinek figyelembevételén van.
Korrektív élmény tehát: a páciens megtapasztalja, hogy milyen a szerető, elfogadó, ám a problémákat kifejezni tudó közösség, melyre lehet támaszkodni, de amelyhez ugyanúgy adni is szükséges.
A terápiás munka a kölcsönös érzelmi elköteleződésre és a közösségben létrejövő terápiás
szövetségre támaszkodik. A bizalom és kinyílás a közösség tagjai felé hozhatja meg a kívánt sikert.

A gyógyulás útjára lépni nem könnyű feladat. Ezzel egy időben nagyon fontos megtervezni a jövőt is. A napokat, heteket és a hónapokat, amelyek a terápia után következnek. Lehetőséget és segítséget kínálunk arra, hogy betegünk szert tegyen azokra a módszerekre és ismeretekre, amelyek elengedhetetlenek lesznek a kiegyensúlyozott és egészséges élethez.

Nemcsak a terápia mellett számíthat ránk páciensünk. Havonta egy alkalommal utókezelési napot tartunk, ahol szintén fontos szerep és feladat jut a terápiás közösségnek.
Intézményünkben nincs várólista, mert tudjuk, hogy milyen nehéz az elhatározás. Ha meg szeretne gyógyulni, akkor a terápiát bármikor meg tudja kezdeni.

Jelentkezzen be hozzánk konzultációra vagy terápiára!

Hívjon bennünket a +36 (20) 365 1907-es számon!