Videók

Alkoholfüggőség

Önnek van a családjában alkoholfüggő? Nagy valószínűséggel sajnos van. Akkor is valószínű, ha nem is tud róla. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet ugyanis közel egymillióra becsüli a Magyarországon rendszeresen alkoholt fogyasztók számát. Ez pedig sajnos rengeteg ember, szinte minden családra jut belőle.

De ki is számít alkoholfüggőnek? Aki néha nagyon sokat iszik? Vagy aki mindennap iszik egy keveset?

Ha érdekli a téma, nézze meg videóinkat a témában:

Autoimmun betegségek

Pajzsmirigy-gyulladás, Chron betegség, colitis…
Függőségekkel foglalkozó szakemberekként miért tartjuk fontosnak, hogy ezekről a betegségekről is beszéljünk? Azért, mert ezeknek a betegségeknek az a jellemzője, hogy ugyan testi tünet formájában jelenik meg a probléma, de valójában lelki hátterű, stressz alapú dologról van szó.

Nézze meg szakértőnk, dr. Schwanner Gábor videóját a témában:

Mindfulness

Sikerünk egyik legfontosabb kulcsának azt tartjuk, hogy a nálunk gyógyuló páciensek az elvonó terápiával párhuzamosan, rögtön a kezdetektől részt vesznek különböző csoportfoglalkozásokon is. Ez ezért nagyon fontos, mert így, a nálunk töltött idő alatt megtanulják, hogy hogyan reagálhatnak másképp, mint eddig az élet egy-egy kihívására. Az egyik módszer, melyet megtanítunk a pácienseinknek, a mindfulness, ami többek között abban segít, hogy időben észre vegyük, hogy megy fel bennünk a pumpa…

Nézze meg szakértőnk videóját a mindfulness módszerrel kapcsolatban:

Függőség

Alkohol? Szex? Szerencsejáték? Gyógyszer? Drog? Mi lehet bennük a közös pont? Igen, a függőség.
Sajnos emberi természetünk része, hogy függőségre hajlamosak vagyunk. De vajon mitől függ, hogy valakiben kialakul függőség vagy sem?

Ha kíváncsi a válaszra, nézze meg szakértőnk, dr. Schwanner Gábor függőséggel kapcsolatos videóit:

Burnout

Az egyre megerőltetőbb életkörülmények nagyon megterhelhetik az embert: eljöhet az a pont, amikor azt érezzük, hogy nem bírjuk tovább, kimerültek, üresek vagyunk. A munkával kapcsolatos folyamatos stressz fizikai és pszichés tüneteket egyaránt okoz. Kiégés, gondoljuk. Hiszen egyre többet hallunk erről a jelenségről…

De tényleg tudjuk-e, hogy mi is rejlik pontosan az így nevezett tünetegyüttes mögött? Meg tudjuk például megkülönböztetni a kimerültségtől vagy a depressziótól?

Ha szeretne többet tudni a burnoutról, nézze meg szakértőink videóit a témában:

Pánikbetegség

Félelem nélkül nem élhetünk: sok esetben az életünket köszönhetjük a félelemnek. Félelem nélkül olyan kockázatos helyzetekbe is belemennénk, melyek károsak az egészségünkre vagy akár veszélyeztetik az életünket.
A félelem ugyanakkor sajnos „beteges” is lehet: a pánikbetegségben szenvedő embereknek újra és újra hirtelen fellépő, nagyon erős rohamokkal kell megküzdeniük, melyek nagy mértékben befolyásolják az életüket: “A pánikroham olyan, mintha elsodorna minket egy nagy hullám vagy egy nagy szélvihar: tehát egy rendkívül erős kiszolgáltatottságot, egy rendkívül erős szorongásos tünetet élünk meg ilyenkor…”

Ha további információt szeretne gyűjteni a témával kapcsolatban, nézze meg szakembereink videóit:

Miért mi?

A Swan Lake Központban olyan embereknek segítünk, akiknek a problémája már nem oldható meg ambuláns szakorvosi ellátás keretein belül, hanem mindennapos, intenzív terápiára van szükségük a gyógyuláshoz.

Programunk intenzívebb, mint más rehabilitációs intézményeké: pácienseink már az elvonókúrával egy időben terápiás csoportokba csatlakoznak be és különböző foglalkozásokon vesznek részt, ennek köszönhetően megtanulják, hogy hogyan reagáljanak másképp, mint korábban az élet kihívásaira.

Intézetünk erőssége a rövid terápiás időtartam is, 4 hetes terápia zajlik nálunk, hiszen ennél tovább már feltűnő lenne kivonulni a világból.

Ha további információt szeretne megtudni magán rehabilitációs intézményünkkel kapcsolatban, nézze meg intézetvezetőnk, dr. Schwanner Gábor bemutató videóját: