Terápiás formák

Csoportanalitikus megközelítésű – kötetlen témájú – csoport. Jelen és korábbi helyzetek szabad bemutatása, kísérő érzelmekkel, esetenként az egyén konfrontációja egy csoport véleményével korábban sziklaszilárdnak vélt téves elképzelésével kapcsolatban. A csoport forma a családjuk működését „hívja” elő a csoporttagokból, sokszor „megtalálva” egy apa/anya-„figurát”, egy „testvért” vagy más fontos hozzátartozót. Ezen keresztül viszont nagyon fontos felismerésekhez jutnak el a tagok, melyekből „kinövő” változásokat a már jól ismert, és ezért bizalmat nyújtó csoportban könnyű begyakorolni.

Gyakoriság: heti 5 x 50 perc

Kognitív-viselkedéstani megközelítésű tematikus csoportok. Ilyen témák pl. életút, család, szociális asszertivitás, férfi/nő, visszaesés prevenció, stb.

Gyakoriság: heti 5 x 50 perc

12-lépéses program csoportjai naponta 2-3 alkalommal.
Ilyen csoportok: A függőségről, Alkalmazkodás, Egészséges élet, Szer nélkül, Önérvényesítés tréning, Hozzátartozói csoport, AA meeting, Utógondozás.

Gyakoriság: heti 5-8 x 50 perc

Tematikus csoportok, melyekben a téma, probléma megjelenítése képi vagy zenei formában történik. Sokaknak ez sokkal egyszerűbb, mint egyből szavakba önteni az eseményeket, érzéseket. Semmilyen különleges képességet nem igényel.

Gyakoriság: heti 1 x 90 perc

Mindfulness meditáció alapú részben direkt relaxáló-, részben a gondolati „felpörgöttséget” és fixációt oldó gyakorlatok, naponta 3 alkalommal (15-15-45 perc). Segítségével könnyebb lesz távolságot venni és tartani a szorongáskeltő gondolatoktól. Ez által pl. pánikzavarban könnyebben tudjuk magunkat védeni az elhatalmasodó érzéssel, hogy nem tudjuk a helyzetet uralni.

Sokan képesek magukban újra felfedezni a gyermekkor spontán belefeledkezésének képességét, egyesek szerint a mindenkiben természetesen jelenlevő életörömöt (joy of life), melyet felnőve elnyomnak nyomasztó félelmeink a ránk rakott “elvárás-hegyek” és felhalmozódott traumáink súlya alatt.

Gyakoriság: naponta 2 x 15 és 1 x 50 perc

Terápiás beszélgetés a közvetlen családtagok bevonásával a terápia elején, folyamán és végén.

2-3 x 90 perc

Jelentkezzen be hozzánk konzultációra vagy terápiára!

Hívjon bennünket 8:00 és 20:00 között a +36 20 365 1907-es számon, vagy írjon nekünk elérhetőségeink egyikén és visszahívjuk!

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki. A jelentkezés semmilyen megrendelési kötelezettséggel nem jár.