Stresszkezelő elvonulás

Egy vállalkozás mennyit veszít azon,
hogy nem tudja a cégvezető kezelni a stresszt?

És a cégvezető magánszemélyként?

A stressz egy vállalkozó életében egyfelől jótékony, természetes doppingszer – másfelől viszont a stressz egyenes út a szétbomló családokhoz, csődbe menő cégekhez, nem beszélve az egészségügyi következményektől.

Persze, most mondhatja, hogy ezzel riogatják az embereket folyton és ha így van, ha nem: menni kell, csinálni kell, hiszen a vállalkozásból és a munkából élünk… Önnek igaza van! Olyannyira, hogy mi nem riogatni szeretnénk – azt megteszik helyettünk a statisztikák.

Nekünk az a küldetésünk, hogy mentálisan egészségessé tegyük az embereket: segítsünk, ha problémáik vannak (például: függőség, depresszió, kiégés) és még inkább segítsünk megelőzni ezeket!

Ismerős helyzetek?

Ha a stressz 4 leggyakoribb mellékhatása közül akár csak az egyikkel gyakran találkozik az életében, akkor a stressz rossz hatással van az arra! Melyik ez a 4 hatás? (Kattintson a címekre és részletesebb információhoz jut)

Képtelen kialudni magát? Este nehezen alszik el, folyamatosan pörög az agya a teendőkön, problémákon és úgy érzi, hogy ennek sosincs vége, mert mindig jön valami új dolog. Gyakran felébred éjjel. Azokra a tevékenységekre, amelyek feltöltenék, pihentetnék nem mer időt szánni, mert úgy érzi, hogy akkor valami fontosabb marad el és még rosszabb lesz minden.

Gyakori gyomorgörcs, folyamatos feszültség, állandó nyugtalanság érzés. Ha ezek ismerősek, és zavaróak, akkor Ön nem viseli jól a stresszt.  Amikor már reggel, ébredéskor érzi, hogy nehéz napja lesz és ahogy jönnek a feladatok, problémák, úgy válik egyre türelmetlenebbé, ingerültebbé…

A gyomorgörcsöt már említettük, de ilyen a gyakori fejfájás, aminek nem ismeri az okát. Ilyenek lehetnek a furcsa és előzmény nélküli izomfájdalmak, vagy a mellkasi fájdalom, aminek nem szívbetegség az oka.*

*van olyan történet, hogy az illetőnek rendszeresen voltak kisebb-nagyobb mellkasi fájdalmai, légszomja, elment kivizsgálásra és minden eredményt rendben találtak, a fenti példában erre céloztunk. Tényleges tünet esetén javasoljuk első körben az orvosi vizsgálatot.

Léteznek olyan technikák, amelyek ártalmatlanok és segítenek a lazításban, mint például a jóga, meditáció, elvonulás…

De sokan ilyenkor csodaszerhez nyúlnak, amely eltompítja az érzékelést. Altatóval tudnak elaludni, nem sikerül ellazulni 1-2 pohár bor nélkül. Ezek a megoldások függőséghez vezethetnek.

Egy vállalkozó életében
a stressz negatív hatásai
mindenütt érződnek:

 1. A rossz döntések miatt kevesebb lesz a bevétel
 2. A munkatársak (ha vannak) rosszabbul fogják érezni magukat Önnél – Ön miatt
 3. A család elhidegül Öntől, ha folyton a munkán stresszel
 4. Betegségek alakulnak ki, amelyektől nem lesz képes megfelelően végezni a munkáját

És a legrosszabb: mind a 4 hatás további stresszt fog okozni az életedben.

Meddig szeretne süllyedni?

Persze senki nem állítja, hogy ez az Ön esetében biztosan így lesz, de ha a fenti jeleket már érzi, akkor valamit mindenképpen tennie kell, mielőtt a komolyabb hatások elkezdődnek. Ha pedig már a hatásokat érzi, akkor MOST még megálljt parancsolhat ennek az örvénynek…

A stressz két oldala

Olyan ez, mint a Csillagok háborújában a sötét és a világos oldal. A stressz egy szükséges eszköze az agyunknak arra, hogy hajtson, doppingoljon minket. Ez évmilliók óta a normális működés része. Azonban az embert nem arra tervezték, hogy folyamatosan veszélyben legyen és a “vészhelyzeti működés” legyen elsődleges az életünkben. Néha kell – egy bizonyos szintig. A stressz sötét oldala az, amikor túl sok lesz belőle. Akkor jönnek a fizikai tünetek. Akkor jön, hogy nem megfelelően reagálunk dolgokra. Ilyenkor következik, hogy rossz döntéseket hozunk (és ettől persze még stresszesebbek leszünk).

Ön melyik oroszlánt eteti?

Talán egy másik változatban ismerős ez a történet:

A bölcshöz odamegy egy fiatal vállalkozó és megkérdi, hogyan kezelje a stresszt. A bölcs kissé elgondolkodva így válaszol neki:

– Tudod, amikor hajtasz a céljaidért két oroszlán harcol benned egymás ellen. Az egyik motivál, előrevisz, segít meglátni a lehetőségeket és segít a gyors és jó döntésekben – ha ő nyer, akkor sikeresebb és boldogabb leszel. A másik pedig hajszol, nem hagyja, hogy kipihend magad, fájdalmakat okoz és ha nyer, akkor függőségbe, betegségbe taszít és még a családodat is szétrombolja.

– És melyik oroszlán fog nyerni? – kérdezi a fiatal vállalkozó, mire a bölcs csak csendesen, mosolyogva ennyit felel:

– Hát amelyiket eteted!

Mi a tanulság? Három is van…

1) NEM a stressz irányítja az életünket! – hanem MI!

2) A stressz ELŐNYÜNKRE fordítható!

3) Meg kell tanulni, hogyan etessük az első oroszlánt…

Mi a megoldás stressz ellen?

1. A felismerés

Ha Ön csak hajt, mint a gép, folyamatosan és gyakorlatilag semmire nincs ideje. Hetek óta nem tudott értékes időt tölteni a hobbijáal, a családjával vagy nem látta a fontos meccset, esetleg lemarad a kedvenc sorozatáról és arra sincs idő, hogy utólag megnézze – akkor valami nincs rendben! Mert ez így nem élet!

2. Tenni ellene!

Az életében a stresszt csakis ÖN tudja kezelni! Nem árulunk zsákba macskát: a stressz kezelésére nincsen csodapirula, nincsen olyan online tréning vagy egy 5 perc alatt megnézhető videó, ami valódi megoldást ad. A megoldás ott van Önben és vállalnia kell a kockázatot, hogy minden amit a stressz ellen tesz az előbb egy kis átszervezést igényel…

3. Először kicsit fájni fog!

Az első lépés diszkomfortos lesz. Ha eddig ugyanis nem tudta egymaga legyőzni a stresszt az életében és a hatásai egyre rosszabbak a mindennapokban, akkor segítségre van szükség. Ehhez viszont döntést kell hozni – meg kell tenni az első lépést!

Az első lépés, amit tegyen meg:

JÖJJÖN A STRESSZKEZELŐ ELVONULÁSRA

Egy 3 napos elvonulás során megmutatjuk, hogyan kell kezelni a stresszt hosszútávon.

A programunk:

Csütörtök

 • 17 órára várjuk a balatonfűzfői Swan Lake Központba
 • Ezen a napon megismerkedik azzal a másik 6-7 emberrel, akikkel együtt lesz az elvonulás során és megismeri a trénereket is.

Péntek

 • A stressz nyilvánvaló és nem nyilvánvaló tünetei
 • Hogyan segít a mindfulness, hogy időben észrevegyük?
 • A passzív elszenvedéstől az aktív feloldásig.
 • Mi az, ami elkerülhető és mi nem?
 • A stressz mint megfelelő válasz
 • Hogy a teendők ne nőjenek a fejemre…
 • David Allen módszere és saját tapasztalatunk

Szombaton 

 • A konfliktusok stressze: a bennünk maradt harag, neheztelés, szomorúság nem hagy nyugodni
 • Életmódunk a stresszcsökkentésért (sport, étkezés, szokások). Orvosi és pszichológiai háttér és szakemberek személyes tapasztalatai
 • Mi nem hagy aludni? Nem elég a főkapcsolót levágni, mert a meg nem oldott problémák éjjel kísértenek…

Vasárnap

 • Hogy látom most az életemben lévő stresszt?
 • Egyéni akcióterv, melyet mától bevezetek

Az elvonulás vasárnap ebéddel ér véget, körülbelül 12-13 órakor.

BÓNUSZ:

Utánkövető beszélgetés telefonon/skype-on 10 nappal a hétvége után: Mit sikerült eddig változatatnom a hétköznapokban és mit nem? Az egyéni akcióterv szükség szerinti módosítása

Igen: egy hosszú hétvégét kell önmagára áldoznia!

Vasárnapra TUDNI fogja, hogyan etesse a jó oroszlánt! Azon túl, hogy egy pihentető, feltöltő környezetben, pozitív dolgok történnek Önnel (és ezek máris csökkentik a stresszt az életében), HAZAVISZI magával a tapasztalatait és az akciótervet!

Éppenséggel elmehetne egy Wellness hétvégére is…

Képzelje csak el: 3 nap medencézés, szaunázás, all inclusive ellátás, néhány finom ital, városnézés, kikapcsolt telefon… Jujj, de jó lenne, ugye? Aztán mikor hazamegy, fejestugorva a mókuskerékbe: minden kezdődik elölről…

Nem átmeneti megoldást kínálunk!

A Stresszekezlő Elvonulás során szakemberek segítségével tanulja meg, hogyan kezelje a stresszt. Az elvonulás kiscsoportos, egyszerre legfeljebb 10 fő lesz jelen Önnel együtt, akikkel ráadásul egyvalami biztosan összeköt: vállalkozók, akiknek szintén ilyen problémáik vannak. Tudjuk, hogy idegenek előtt nehéz megnyílni – de tapasztalatból tudjuk: ez hamar feloldódik és hasznos hozadéka lesz, hogy más helyzetekben is könnyebb lesz megszólalni.

A résztvevők kis-középvállalkozók, akik fejlődni, változtatni akarnak az életükön.

Az Elvonulás gyakorlatias – pontosan megmutatjuk, hogyan fog működni a hétköznapokban.

Mennyibe kerül?

Az előbb említettük a wellness hétvégét – nos a 3 napos elvonulás nem kerül többe, mint egy all inclusive hétvége egy jó szállodában a Balatonon.

A teljes csomag ára: 219.990 forint,
mely tartalmazza a szállás, 3x-i étkezés díját és a teljes programot is.

Nyári stressztakarítás-kedvezmény a 2019 június-júliusi turnusokra!

Adja le a jelentkezését 2019. június 4-ig és

a program ára összesen 169.990 forint lesz az Ön számára.

Páros kedvezménnyel most 149.990 forint / fő áron, ha munkatársát vagy házastársát magával hozza.

A szolgáltatásról elszámolható számlát állítunk ki!

Garancia

100%-os elégedettségi garanciát vállalunk az Elvonulásra és eredményére – amennyiben úgy érzi, hogy módszerünk nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és ezt az elvonulás utolsó napjától számított 30 napon belül jelzi felénk, visszaadunk 100.000 forintot az Elvonulás árából (a fennmaradt összeget az étel, ital, IFA és egyéb költségek miatt nem áll módunkban).

A trénerek

Dr. Schwanner Gábor

pszichoterapeuta, rehabilitációs pszichiáter

A Swan Lake Központ vezetője, akinek célja, hogy az emberek mentálisan egészségesek legyenek és könnyebben megoldják a nehézségeket.

 

 

 

 

 

 

Schwanner-Kovács Magdolna

programvezető

A Swan Lake Központban a jelentkező páciensekkel és családtagjaival való kapcsolattartás mellett pszichoedukációs (pl. Hogyan működik a pszichoterápiás rendszer? Konfliktuskezelés stb.) és Mindfulness csoportokat tart.

Szemléletét a taoista (az embert mint test, elme és lélek egységét kezelő, így a mozgásra, az étkezésre és a gondolkodásra egyaránt figyelmet fordító) és a buddhista tanok (óvd az érző lényeket, élj harmóniában a környezeteddel) alakítják.

 

 

 

 

tóth beatrix lujza

Tóth Beatrix Lujza

klinikai szakpszichológus

A Swan Lake Központban egyéni és csoportos terápiás foglalkozásokat tart, valamint diagnosztikai feladatokat lát el. Diagnosztikai és kutatói vénával rendelkezik, de a problémák gyors gyakorlati megoldása is jellemző rá.

 

 

 

 

 

 

 

Következő időpontok

 1. turnus: 2019. június 13 (csütörtök) –  június 16. (vasárnap) – MÁR CSAK 5 hely
 2. turnus: 2019. július 11 (csütörtök) – július 14. (vasárnap)
 3. turnus: szervezés alatt!

Jelentkezés

A jelentkezés feltétele az alábbi űrlap kitöltése és a részvételi díj előreutalása. A díjról előbb díjbekérőt, majd a befizetés után elszámolható számlát állítunk ki. A részvételi díj Alanyi Adó mentes. Az űrlap elküldése után 1-2 munkanapon belül telefonon felvesszük a kapcsolatot Önnel.