GYIK

 

 

Milyen betegségek esetén tud segíteni a Swan Lake Központ?

  • depresszió

  • pánik

  • szorongás

  • burn-out

  • kényszerbetegség

  • személyiségzavar

  • függőségek (alkohol, drog, gyógyszer, játékszenvedély stb.)

  • pszichoszomatikus betegségek

Milyen hosszú kezelésre számítsak?

A kezelés időtartama a probléma típusától és súlyosságától függően általában 4-6 hét, de minden betegnek egyénileg adunk javaslatot, és a terápia folyamán dől el a tényleges hossz. Az esetek többségében a 28 napos terápia már megfelelő eredményt hoz.

Hogyan lehet 1 hónap alatt eredményt elérni a függőségek esetében, amikor máshol 6-12 hónap a rehabilitáció?

A Swan Lake Központ addikt betegeknek kínált programja intenzívebb, mint a rehaboké: a páciens az elvonókúrával párhuzamosan bekapcsolódik a pszichoterápiás és addiktológiai csoportokba, melyeket mindfulness-foglalkozások, művészetterápia és sportfoglalkozások egészítenek ki. Így a betegek többségének a 28 napos kezelés elegendő arra, hogy a szermentesség mellett az egészséges életvitel készségeit is elsajátítsa, és megtapasztalja annak előnyeit. Ezáltal a beteg képessé válik rra, hogy visszatérjen a hétköznapi életbe.

A felépülés hosszabb folyamat, melynek a nálunk igénybe vett terápia csak ez első lépése. Ezután még ajánlott a helyi anonim csoportok látogatása és pszichiáter/pszichoterapeuta kezelését igénybe venni, illetve havi 1 utókezelő napunkon részt venni. Pácienseink, akik betartják a javaslatainkat, nem estek vissza.

Voltam már alkoholelvonón, miben más a Swan Lake Központ kezelése?

A Swan Lake Központban az elvonó (alkohol, gyógyszer vagy drog) a kezelés első lépése. Ezzel párhuzamosan a páciens bekapcsolódik a csoportokba, melyek az addikció és a mögötte lévő személyiség-probléma kezelésére hivatottak. A pszichoterápiás és a függőséget kezelő terápiák segítségével elindul a felépülés folyamata, megelőzhető a visszaesés, és egészséges életszemlélet alakítható ki.

Milyen garancia van arra, hogy a kezelés hosszú távon hatásos, és nem esem vissza? Illetve ha mégis, mi a teendő?

A kezelés hatékonysága főként a beteg együttműködésén a tartózkodás hosszán múlik (elég hosszú, de nem túl hosszú idő). A felépülés hosszabb folyamat, melynek részeként utókezelést nyújtunk havonta 1 szombaton. A visszaesés gyakran része a felépülésnek, és nem feltétlenül jelenti a terápia sikertelenségét. A lényeg, hogy a páciens már tudja, van kiút a függőségből.

Hogyan tudok jelentkezni?

Vegye fel velünk a kapcsolatot emailben (info@swanlake.hu) vagy telefonon (+36 20 365 1907), és egyeztessen időpontot személyes konzultációra Központunkban. A konzultáción teszünk javaslatot a kezelésre, melyet elfogadva akár azonnal el is kezdheti a terápiát nálunk.

Van-e lehetőség OEP-támogatással igénybe venni a kezelést?

Központunk magán-finanszírozású intézmény, melyben lehetőség van magán-egészségpénztári számla terhére is fizetni.