Gyakori kérdések

Pácienseink gyakran feltett kérdései és válaszaink


Tudatosan megélni a jelen pillanatot, elfogadással. Másként fogalmazva, teljes figyelmünket akaratlagosan arra irányítjuk (1), amit az adott pillanatban megélünk (2), és ezen tapasztalatok felé ítélkezés-mentesen fordulunk (3). Részletek: https://swanlake.hu/mindfulness-jelentese-eredete/

Depresszió
Pánik
Szorongás
Burn-out
Kényszerbetegség
Személyiségzavar
Függőségek (alkohol, drog, gyógyszer, játékszenvedély stb.)
Pszichoszomatikus betegségek

A kezelés időtartama a probléma típusától és súlyosságától függően általában 4-6 hét, de minden betegnek egyénileg adunk javaslatot, és a terápia folyamán dől el a tényleges hossz. Az esetek többségében a 28 napos terápia már megfelelő eredményt hoz.

A Swan Lake Központ addikt betegeknek kínált programja intenzívebb, mint a rehabilitációs intézményeké: a páciens az elvonókúrával párhuzamosan bekapcsolódik a pszichoterápiás és addiktológiai csoportokba, melyeket mindfulness-foglalkozások, művészetterápia és sportfoglalkozások egészítenek ki. Így a betegek többségének a 28 napos kezelés elegendő arra, hogy a szermentesség mellett az egészséges életvitel készségeit is elsajátítsa, és megtapasztalja annak előnyeit. Ezáltal a beteg képessé válik rra, hogy visszatérjen a hétköznapi életbe.
A felépülés hosszabb folyamat, melynek a nálunk igénybe vett terápia csak ez első lépése. Ezután még ajánlott a helyi anonim csoportok látogatása és pszichiáter/pszichoterapeuta kezelését igénybe venni, illetve havi 1 utókezelő napunkon részt venni. Pácienseink, akik betartják a javaslatainkat, nem estek vissza.

A Swan Lake Központban az elvonó (alkohol, gyógyszer vagy drog) a kezelés első lépése. Ezzel párhuzamosan a páciens bekapcsolódik a csoportokba, melyek az addikció és a mögötte lévő személyiség-probléma kezelésére hivatottak. A pszichoterápiás és a függőséget kezelő terápiák segítségével elindul a felépülés folyamata, megelőzhető a visszaesés, és egészséges életszemlélet alakítható ki.

A kezelés hatékonysága főként a beteg együttműködésén a tartózkodás hosszán múlik (elég hosszú, de nem túl hosszú idő). A felépülés hosszabb folyamat, melynek részeként utókezelést nyújtunk havonta 1 szombaton. A visszaesés gyakran része a felépülésnek, és nem feltétlenül jelenti a terápia sikertelenségét. A lényeg, hogy a páciens már tudja, van kiút a függőségből.

Vegye fel velünk a kapcsolatot emailben (info@swanlake.hu) vagy telefonon (+36 20 365 1907), és egyeztessen időpontot személyes konzultációra Központunkban. A konzultáción teszünk javaslatot a kezelésre, melyet elfogadva akár azonnal el is kezdheti a terápiát nálunk.

Központunk magán-finanszírozású intézmény, melyben lehetőség van magán-egészségpénztári számla terhére is fizetni.