Filozófiánk

Nevünk

Swan Lake = Hattyúk Tava: utal Csajkovszkij híres balettjére, a Hattyúk Tavára, melyben a „rossz” megmérkőzik a „jóval”, és végül a „jó” győzedelmeskedik. Emberi természetünk és személyiségünk rossz oldala küzd meg a terápiában is a jóval. Árnyoldalunk elfogadása és integrálása viszont új távlatokat, harmonikus, megelégedett életet képes teremteni. A balett és a hattyúk mozgásának könnyedségét szeretnénk megvalósítani a terápiában és az életben egyaránt. Mindemellett az elmúlt 15-20 éveben terjedtek el a Balatonon a hattyúk. Kedves látványukkal, nyugodt, kecses mozdulataikkal sok embert magukhoz vonzanak.

A hattyú a belső érés, transzformáció szimbóluma is egyben.

Módszerünk

Integrált megközelítés

Nem a betegséget, hanem a szenvedő embert gyógyítjuk. Magyar és európai tudományos szemléletű orvoslást és pszichoterápiás megközelítéseket alkalmazunk, úgy mint a dinamikus-, kognitív-, családterápiás szemléletű pszichoterápia. A mindfulness meditáció fontos eleme programunknak. Foglalkozásaink segítenek a test és lélek harmonikus működését helyreállítani.

Hétköznapi spiritualitás

A felmerülő testi-lelki problémák rendezéséhez elengedhetetlen, hogy életünket egy tágabb nézőpontból is szemlélni tudjuk: Mit várunk életünktől? Mik a céljaink? Jó irányba haladunk-e? Ha nem, miért, és mit kell azért tennünk, hogy ezt korrigáljuk.

Sport, jóga

A mindennapi mozgás és lazító gyakorlatok elengedhetetlen részét képezik a testi-lelki egyensúly megteremtésének.

Tisztelet és elfogadás

Egymás elfogadása és környezetünk (Földünk) létének és erőforrásainak értékelése jegyében a lehető legkisebb környezeti terheléssel működünk, harmóniában a természettel és annak ciklusaival.

Kérdése van? Érdeklődne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!